53
Views

Nuffield Universal Four on historiallinen maataloustraktori, joka korvasi Nuffield 4DM:n vuonna 1957. Tämä traktori on tunnettu BMC:n 45 hevosvoiman dieselmoottoristaan, joka oli yhteinen edeltäjänsä kanssa.

Universal Four oli markkinoilla vuoteen 1961 asti, jolloin se korvattiin 460-mallilla. Sen houkutteleva hinta teki siitä kilpailukykyisen, vaikkakin useat lisävarusteet saattoivat nostaa hinnan vastaamaan kilpailijoiden tarjontaa​​.

Tekniset Tiedot

Nuffield Universal M4 oli riviviljelytraktori, jota valmistettiin vuosina 1948–1961. Traktorissa oli manuaaliohjaus, mekaaniset rumpujarrut ja avoin ohjaamo. Sen voimanlähde oli Morrisin valmistama 4-sylinterinen, nestejäähdytteinen tvo-moottori, jonka iskutilavuus oli 3,8 litraa.

Moottori tuotti 38 hevosvoimaa 2000 kierrosluvulla minuutissa ja 187,1 Nm:n vääntömomentin 1000 kierrosluvulla minuutissa. Traktorissa oli 5-nopeuksinen vaihteisto ja 1-vaihteinen peruutus​​​​.

Mitat ja Paino

Nuffield Universal M4:n mitat olivat 312 cm pitkä, 210 cm leveä ja sen akseliväli oli 198 cm. Se painoi noin 2216 kg. Traktorin etu- ja takarenkaiden koot olivat vastaavasti 6.00-19 ja 11.00-36, mikä mahdollisti hyvän pidon ja vakauden erilaisissa maastoissa​​​​.

Käyttökokemus

Nuffield Universal M4 oli arvostettu sen luotettavuuden ja kestävyyden vuoksi. Sen yksinkertainen ja vankka rakenne sekä helppokäyttöisyys tekivät siitä suositun valinnan maataloustöihin. Vaikka traktori on nyt historiallinen, sen maine elää edelleen traktoriharrastajien ja keräilijöiden keskuudessa.

Nuffield Universal Four edustaa aikakautta, jolloin traktorit olivat siirtymässä moderniin suunnitteluun ja tekniikkaan. Sen tekniset ominaisuudet ja historiallinen merkitys tekevät siitä kiinnostavan kohteen sekä historiasta että traktoreista kiinnostuneille.

Article Categories:
Traktorit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *