38
Views

Volvo BM 430 oli merkittävä tekninen edistysaskel, joka toi mukanaan Trac Trol -pikavaihteen. Tämän ansiosta jokaisessa vaihteessa oli mahdollista vaihtaa suoraan ja alennettuun asetukseen ilman kytkimen käyttöä, mikä käytännössä kaksinkertaisti kahdeksanvaihteisen vaihteiston nopeudet.

Kolme versiota 430:stä lanseerattiin: standardi, erikois- ja teollisuusversiot, joista erikois- ja teollisuusversioissa oli vahvistettu etuakseli ja ohjauslaite korkeiden rasitusten kestämiseksi. Lisäksi saatavilla oli hydraulisesti avustettu ohjaus. Standarditraktori tarjottiin myös säädettävällä etuakselilla.

Mukavuus ja käyttäjäystävällisyys

Ohjaamon mukavuus parani tuotantoajan kuluessa uusien innovaatioiden myötä: parempi melunvaimennus, uusi vääntöjousitettu istuin, joka oli säädettävissä kuljettajan painon mukaan, ja lämmitysjärjestelmä. Volvo BM 430 oli suunniteltu kestäväksi ja monipuoliseksi työkaluksi, joka soveltui monenlaisiin lisävarusteisiin ja työvälineisiin.

Tuotanto ja versiot

Valmistettu yhteensä 24 889 yksikköä, joista 1 125 oli keltaisia teollisuustraktoreita. Lisäksi 370 alustaa käytettiin SM 462 -etukuormaajan valmistukseen. Perkins D 25 -moottorilla varustetun traktorin sylinteritilavuus oli 2,5 litraa ja nimellisteho 44,5 hevosvoimaa. Traktorin käyttöpaino oli 2 400 kg ja akseliväli 2 100 mm, mikä varmisti hyvän vakauden ja käsiteltävyyden​​.

Volvo BM 430:n tekniset eritelmät ja käyttökokemukset korostavat sen merkitystä luotettavana ja monipuolisena traktorina, joka palveli maatalouden ja teollisuuden tarpeita eri puolilla maailmaa​​.

Article Categories:
Traktorit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *