49
Views

Valmet 359D on merkittävä osa suomalaista maatalouskoneiden historiaa, edustaen aikakautta, jolloin Valmet vakiinnutti asemansa maatalouskoneiden valmistajana.

Vuosina 1959–1960 tuotannossa ollut 359D on yksi Valmetin varhaisimmista malleista, joka korosti yhtiön kykyä tuottaa tehokkaita ja kestäviä traktoreita suomalaisille maatiloille.

Tekniset tiedot

Valmet 359D:n sydämessä sykkii Sisu-dieselmoottori, jonka tilavuus on 2 685 kuutiosenttimetriä tuottaen 37,5 hevosvoimaa. Tämä kolmisylinterinen voimanlähde oli aikansa huipputekniikkaa, tarjoten luotettavuutta ja kestävyyttä vaativiin olosuhteisiin.

11 Yhdysvaltain gallonan (noin 40 litran) polttoainesäiliö varmistaa, että työt sujuvat keskeytyksettä suurillakin peltoalueilla​​.

Käytännöllisyys ja monipuolisuus

Valmet 359D oli suunniteltu suomalaiseen maastoon ja olosuhteisiin sopivaksi, mikä näkyy sen käytännöllisyydessä ja monipuolisuudessa. Sen kyky suoriutua monenlaisista maataloustöistä, aina kyntämisestä sadonkorjuuseen, teki siitä arvokkaan työkalun maatiloilla.

Traktorin kompaktius ja tehokkuus yhdistettynä kestävään rakenteeseen takaavat, että 359D säilyttää paikkansa suomalaisen maatalouden historiassa merkittävänä koneena.

Perintö ja vaikutus

Valmet 359D:n perintö elää edelleen niissä, jotka arvostavat suomalaista koneenrakennustaitoa ja maatalouden historiaa. Tämä malli ei ainoastaan symboloi Valmetin teknistä osaamista ja innovatiivisuutta, vaan se myös kuvastaa aikakautta, jolloin suomalainen maatalouskoneiden valmistus otti suuria harppauksia eteenpäin.

Article Categories:
Traktorit · Valmet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *